Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola Istarske županije

15.06.16. Događanja Središnja knjižnica

U Središnjoj knjižnici 15. lipnja 2016. održano je Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola Istarske županije.

Voditeljica skupa bila je Adela Granić, prof. i dipl. bibl., stručna suradnica mentorica, voditeljica Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara Istarske županije, a suorganizatorica Liana Diković, prof. i dipl. knjižničar, voditeljica matične službe za školske knjižnice Istarske županije.

U prvom dijelu stručnog vijeća održana je radionica Od ideje do projekta koju je vodila Helga Može Glavan, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva. Sudionici su na radionici naučili kako pisati projekte na način da od problema dođu do rješenja i konkretnih projektnih aktivnosti, stekli osnovna znanja i vještine u pisanju projektnih prijedloga te se upoznali sa standardnom strukturom pisanja prijedloga projekta, stekli osnovna znanja i vještine izrade projektnog i godišnjeg proračuna, upoznali načine pronalaženja izvora za financiranja projektnih prijedloga te razradili jedan zajednički projekt i dogovorili konkretne sljedeće korake.

U drugom dijelu Biserka Šušnjić, prof. i dipl. bibl., iz Agencije za odgoj i obrazovanje, predstavila je zbornik radova Proljetne škole školskih knjižničara.