Mala meteorološka radionica

01.07.16. Događanja Središnja knjižnica

Malu meteorološku radionicu održali su 1. srpnja 2016. u dvorani Središnje knjižnice Krešimir Čanić i Kornelija Špoler Čanić.

U radionici su sudjelovali Librići i zainteresirana djeca kojima su voditelji radionice priližili meteorološke pojmove kroz tri pokusa: sami su izradili tornado, vjetrulju i maglu.

Ovi i još 11 zanimljivih i poučnih pokusa zapisano je u knjižici Mali meteorolog, koja je izašla u izdanju Školske knjige, a možete je posuditi na Dječjem odjelu Središnje knjižnice.

Mala meteorološka radionica edukativni je projekt pokrenut s ciljem promicanja i popularizacije meteorologija, a namijenjen je djeci i mladima. Osnovna aktivnost projekta je održavanje meteoroloških radionica na kojima se djeci objašnjavaju atmosferski procesi i meteorološke pojave te ona sama izrađuju neke od meteoroloških instrumenata. Više o projektu možete pročitati ovdje.

Krešimir Čanić studirao je meteorologiju i računarstvo. Član je Hrvatskog meteorološkog društva i aktivno se bavi popularizacijom meteorologije. Kornelija Špoler Čanić magistrirala je fiziku atmosfere i mora na Prirodoslovno–matematičkom fakultetu u Zagrebu. Radi na Državnom hidrometeorološkom zavodu, članica je Hrvatskog meteorološkog društva i aktivno se bavi popularizacijom meteorologije. Osnivačica je i izvoditeljica projekta Mala meteorološka radionica.