Škola svjesnog življenja Natali Luks

26.09.16. Događanja Središnja knjižnica

Autorica knjiga i metodolologije Škola svjesnog življenja Natali Luks predstavila je svoje tri knjige u Središnjoj knjižnici 26. rujna 2016. u dvorani Središnje knjižnice.

Financijska inteligencija i duhovna ekonomija postaju danas sve zanimljivije, a Natali Luks obrađuje ih na temelju bogatog iskustva na svjež i zanimljiv način primjeren našem čitateljstvu. Školu svjesnog življenja čine tri knjige: Duhovna ekonomija - nov pogled na ljudsko stvaranje, Svjesni izbor - kako ostvariti zajedništvo, blagostanje i napredak i Financijska inteligencija - upravljanje financijskom energijom, no svaku knjigu moguće je čitati i kao zasebno djelo. Sve tri knjige zajedno daju prošireni pogled na svrhu i smisao postojanja. Pogled iz rakursa istine, pojasnila je autorica.

Natali Luks živi i radi u Zagrebu. Godine 1997. osnovala je Školu svjesnog življenja u kojoj radi s onima koji žele napustiti svijest o siromaštvu i ovisnosti i ostvariti svijest o blagostanju i napretku. Posebno je zanimaju duhovna ekonomija i financije, autorica je Tečaja o prirodi novca, koji je sastavni dio programa njezine Škole. Po struci je ekonomistica koja je više od 20 godina radila u Ministarstvu financija i svakodnevno se suočavala s pitanjem: što je osnovni uzrok financijskih problema. Došla je do spoznaje da je uzrok svih problema isti - poricanje sebe i negacija svoje vrijednosti, ali da je isto tako i rješenje svih problema isto - bezuvjetno prihvaćanje sebe i svoje vrijednosti. Shvatila je da su društvene promjene moguće samo promjenom razine svijesti pojedinaca.