Predavanje Je li odgoj instinkt, trend ili znanost? - Kako odgojiti sretno i samopouzdano dijete?

23.09.16. Događanja Središnja knjižnica

Je li odgoj instinkt, trend ili znanost? - Kako odgojiti sretno i samopouzdano dijete? teme su predavanja koje će psihologinje i terapeutkinje igrom Sanja Ivanušević Grgas i Maja Bonačić održati u dvorani Središnje knjižnice u petak, 23. rujna 2016. u 18 sati.

Današnji roditelji i stručnjaci koji rade s djecom u vrlo su nezavidnoj poziciji. Žele pružiti najbolju podršku za razvoj svom djetetu, no ostaju zbunjeni u susretu s pregršt različitih stavova i teorija stručnjaka svih profila čija su mišljenja vrlo često u potpunoj suprotnosti.

Koplja se sudaraju na svim područjima odgoja – od toga trebamo li skakati na svaki mig djeteta pa do toga da dijete trebamo pustiti da se isplače jer ćemo ga u suprotnome razmaziti. Treba li pustiti da dijete doji ili spava s roditeljima dokle ono želi ili ranije poticati osamostaljivanje? Treba li i kako djeci postavljati granice? Ako svaka teorija obećava da je ona prava, kojoj vjerovati? Kako zapravo odgojiti sretno i samopuzdano dijete?

Otvaranje tih i drugih dilema te odgovore što uistinu doprinosi zdravom emocionalnom i kognitivnom razvoju djeteta čut ćete na predavanju psihologinja s dugogodišnjim stručnim i praktičnim iskustvom u radu s djecom i obiteljima.

Ovo predavanje namijenjeno je prvenstveno stručnjacima koji rade s djecom.

Predavanje je oslobođen kotizacije, a za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na e-mail: iva.lanca@gkc-pula.hr , br. telefona 300 416 ili osobno na Općeznanstvenom odjelu.

Kako rastu srce i pamet? serija je predavanja Maje Bonačić (Udruga Oblačić) i Sanje Ivanušević Grgas (Centar za terapiju igrom) koje su stručno utemeljena i praktično provjerena, namijenjena stručnjacima koji rade s djecom i roditeljima.

Čarobna svjetiljka edukacija je za stručnjake koji rade s djecom i koji žele nadograditi znanja o radu s djecom suvremenim spoznajama i s osobitom naglaskom na usvajanje praktičnih vještina.

Maja Bonačić magistra je psihologije, educirana iz područja integrativne, nedirektivne, filijalne terapije igrom te razvojne terapije igrom za djecu s poteškoćama. Majstor je NLP-a i predsjednica udruge Oblačić. Ima višegodišnje kliničko iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom s posebnim potrebama. Vodila je nekoliko volonterskih edukativnih projekata, od kojih je najpoznatiji Zaigrana pedala za djecu s poremećajem iz autističnog spektra. Trenutno vodi projekt za ranu intervenciju i terapiju na otoku Korčuli.

Sanja Ivanušević Grgas, dipl. psiholog i praktičar terapije igrom, radi u dječjem vrtiću te je vanjski suradnik Modusa – Centra za djecu, mlade i obitelj (Društvo za psihološku pomoć) gdje provodi terapiju igrom, individualna i obiteljska savjetovanja i psihološke tretmane, kao i radionice za djecu rastavljenih roditelja. Educirana iz područja vođenja grupa te niz godina radi na osobnom i profesionalnom razvoju odraslih. Vodi iskustvene radionice emocionalne pismenosti i edukacije za stručnjake mentalnog zdravlja, odgajatelje i učitelje.

Više o edukaciji potražite na facebook.com/carobnasvjetiljka.