Međunarodni dan starijih osoba u Čitaonici Kluba umirovljenika Pula

30.09.16. Događanja Čitaonica Kluba umirovljenika Pula

Međunarodni dan starijih osoba prigodnim je programom obilježen 30. rujna 2016. u Čitaonici Kluba umirovljenika Pula.

Članovima Čitaonice Kluba umirovljenika Pula u obilježavanju njihova dana pridružili su se gradonačelnik Pule Boris Miletić, predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško, Heda Karčić, predstavnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, podružnica Pula, i prof. Branka Sironić, ravnateljica Osnovne škole Monte Zaro.

U cilju poticanja i osnaživanja međugeneracijske solidarnosti, već tradicionalno, uz članove Čitaonice Kluba umirovljenika Pula, u realizaciji programa sudjelovali su učenici jedne od pulskih osnovnih škola: ove godine to su članice i članovi KUD-a Val OŠ Monte Zaro. Pod mentorstvom voditeljice KUD-a Val Štefice Čeh i učiteljica Gordane Ružić Stanojević i Manuele Mišan učenice i učenici pripremili su raznovrsan program koji je vodila Maša Kosanović, učenica 7. razreda: na roženicama je izveden balun, učenik 4. razreda Pino Cukerić recitirao je svoju pjesmu Štajuni, plesna skupina Latinas predstavila se Salsom i Bachatom, učenici 4-ih razreda izveli su igrokaz Zaljubljene ocjene, a veliki zbor pjesmu True colors uz hrvatski znakovni jezik.

Svoje stihove kazivao je Đildo Pliško.

Sponzor obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba je Istarska stranka umirovljenika - Partito Istriano dei pensionati, a Grad Pula članovima Čitaonice darovao je tortu.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. da bi se diljem svijeta naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.