4. Brazilski dani u Puli: s Elis Lovrić „Preko sedam mora: Brazil pronalazi Istru“

21.10.16. Događanja Središnja knjižnica

Istarska kantautorica Elis Lovrić nastupom Preko sedam mora: Brazil pronalazi Istru 21. listopada u dvorani Središnje knjižnice zatvorila je 4. Brazilske dane u Puli, no i postavila temelje za susret s Brazila i Pule koji je planiran za sljedeću godinu.

Kao završnicu Brazilskih dana poznata glazbenica i umjetnica Elis Lovrić premijerno je izvela dio svog Kanta od mora na brazilskom portugalskom. Njezina iznimno specifična i vrijedna glazba labinskog dijalekta pronašla je svoj put u Brazil te je u prijevodu mr. Milana Puha dobila novo ruho, čime se hrvatski krajevi, posebno istarski, žele još više približiti onima u Brazilu.

Ovaj koncert poslužio je kao zvučna kulisa koja je zatvorila jedne Brazilske dane u Puli, a ujedno otvorila put novima i na nov, jedinstven način spojila dvije zemlje.

Elis Lovrić, kantautorica i akademska glumica iz Rapca, svojim jedinstvenim glazbenim izričajem već 15 godina aktivna na istarskoj i hrvatskoj glazbenoj sceni. Svoj rad najčešće posvećuje materinjem labinjonskom dijalektu, koji je okrunila projektima Kolarići i Kanat od mora, čime je započela intenzivnu promociju ovog ponekad ljudima teško razumljivog govora u cijelom svijetu, ali i pjesama na drugim jezicima (talijanskom, engleskom, njemačkom, poljskom) kojima oplemenjuje svoj repertoar.