Čitateljski maraton "Čitaj sto na sat!"

21.10.16. Događanja

Na cijelom području Republike Hrvatske, u školama, vrtićima, knjižnicama i ostalim javnim prostorima u Mjesecu hrvatske knjige svake se godine provodi jednodnevna akcija čitanja naglas s ciljem popularizacije čitanja.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pridružila se ovom nacionalnom programu maratonom čitanja naglas poezije hrvatskih pjesnikinja i pjesnika koji je održan 21. listopada pod sloganom Čitam 100 na sat.

U maratonsko čitanje na pet lokacija u centru grada - Središnja knjižnica, Giardini, Trg Portarata, Danteov trg, Forum, Središnja knjižnica - uključili su se učenici Gimnazije Pula i Osnovne škole Centar u pratnji profesora i školskih knjižničara, polaznici Dječjeg vrtića Rin Tin Tin sa svojim odgajateljicama i ravnateljicom, korisnici Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula, članovi Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, gosti 4. Brazilskih dana u Puli Gregorio Bačić i Milan Puh.

Usprkos kiši sudionici su cijelog jutra u centru Pule čitali stihove na hrvatskom, talijanskom i portugalskom jeziku te zajedno stvorili pulski čitateljski prsten.

Čitajmo 100 na sat - jer čitanje je in!