Predavanje "Kako rastu srce i pamet: Postavljanje granica"

17.10.16. Događanja Središnja knjižnica

Drugo u nizu predavanja Kako rastu srce i pamet? koje su pripremile psihologinje Sanja Ivanušević Grgas i Maja Bonačić, naslovljeno Postavljanje granica održano je 17. listopada 2016. u dvorani Središnje knjižnice.

Jesu li današnja djeca „nemoguća“ zbog popustljivog odgoja? Može li se odgojiti odgovorno i suradljivo dijete bez kažnjavanja?

Postavljanje granica u centru su promišljanja i rasprava roditelja i osoba koje se bave djecom. Koliko biti strog i na koji nači postavljati granice često su pitanja žustrih rasprava.

Postavljanje osobnih granica u odgoju jednako je važno kao i pružanje razumijevanja, ljubavi i podrške. Kada su postavljene na jasan, doslijedan i nekažnjavajući način omogućuju da dijete razvija odgovornost, samokontrolu i samopouzdanje.

Na ta i druga pitanja odgojno-obrazovni stručnjaci, stručnjaci menatlnog zdravlja i roditelji dobili su odgovore koje su pripremile Sanja Ivanušević Grgas, dipl. psiholog i terapeut igrom (Centar za terapiju igrom), i Maja Bonačić, magistra psihologije, s dugogodišnjim stručnim i praktičnim iskustvom u radu s djecom i obiteljima.

O predavačici:
Maja Bonačić, magistra psihologije, educirana iz područja integrativne, nedirektivne, filijalne terapije igrom te razvojne terapije igrom za djecu s poteškoćama. Uz to je majstor NLP-a i predsjednica Udruge Oblačić. Ima višegodišnje kliničko iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom s posebnim potrebama. Vodila je nekoliko volonterskih edukativnih projekata, od kojih je najpoznatiji "Zaigrana pedala" za djecu s poremećajem iz autističnog spektra. Trenutno vodi projekt za ranu intervenciju i terapiju na otoku Korčuli.

"Kako rastu srce i pamet?" serija je predavanja Maje Bonačić (Udruga „Oblačić“) i Sanje Ivanušević Grgas (Centar za terapiju igrom) koje su stručno utemeljena i praktično provjerena, namjenjena sručnjacima koji rade s djecom i roditeljima.

"Čarobna svjetiljka" edukacija je za stručnjake koji rade s djecom a koji žele nadograditi znanja o radu s djecom suvremenim spoznajama i s osobitom naglaskom na usvajanje praktičnih vještina.

O voditeljicama i edukaciji više potražite na: www.ceti.hr, facebook.com/carobnasvjetiljka, facebook.com/centar.terapijaigrom i facebook.com/UdrugaOblacic.