Tatjana Pokrajac Papucci predstavila novu zbirku poezije "Iščen bičve"

28.10.16. Događanja Središnja knjižnica

Nova zbirka poezije Iščen bičve istarske pjesnikinje Tatjane Pokrajac Papucci predstavljena je 28. listopada 2016. u dvorani Središnje knjižnice.

Zbirku, koja je objavljena u izdanju Biblioteke Velika Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, uz autoricu predstavila je Vanesa Begić, a Samantha Zuban recitirala je autoričinu pjesmu Kažun, s kojom je nastupila na Lidranu.

"Rad pjesnikinje i književnice Tatjane Pokrajac Papucci pratim već niz godina, i riječ je o jednoj od najkvalitetnijih autorica, (i autora) općenito u Istri koji stvara za djecu. Dok je prijašnje knjige pisala hrvatskim književnim standardnim jezikom, sada se okušavala u čakavici, i to vrlo uspješno. Riječ je o autorici koja s lakoćom piše svoje pjesme, donosi živopisno neusiljene, djeci bliske i utoliko zanimljive stihove. A to i jest najbitnije: djeca se, naime, čitajući ne žele niti znaju dosađivati, već će, neposredna kakva već jesu, od dosadnoga štiva radije odustati. Upravo je proporcionalni omjer "mudrih savjeta" što ih autorica nudi čitateljima u zrncima te sugestivnih deskripcija, koje nisu prisutne u prevelikom broju i služe prije svega kao dodatno obogaćivanje izražajnog sredstva, dječje igrivosti i živahnosti, toliko nužne u ostvarenjima za najmlađe - najjača strana ove knjige", kazala je prilikom predstavljanja književna kritičarka Vanesa Begić.

Tatjana Pokrajac Papucci rođena je 1957. godine u Puli. Pjesme je objavljivala u dječjim časopisima i listovima za djecu (Smib, Zvrk, Tintilinić, Ružmarin, Radost), a neke od njih uvrštene su i u udžbenike za prvi razred osnovne škole. Njezina slikovnica Stonoga bosonoga (Ljubljana, 1994.) nagrađena je na međunarodnom književnom natječaju Riječi bez granica/Parole senza frontiere. Objavila je i knjige za djecu Mašta radi svašta, Zašto baš to i dvojezičnu Malu slikaricu. Živi u Rovinjskom Selu.