Mic po mic do 100 u Knjižnici Veruda

07.11.16. Događanja Knjižnica Veruda

U Knjižnici Veruda 7. studenog 2016. gostovale su spisateljice Fedora Gubaš Štifanić i Snježana Akrap Sušac koje su s četvrtašima OŠ Vidikovac razgovarale o svojoj zbrici Mic po mic - Mickasta spajalica Boke kotorske i Pule.

Posebna gošća gošći Knjižnice Veruda bila je Ana Šarčević, urednica Micke, kako svoju knjigu od milja nazivaju autorice, koja je pojasnila što je bio njen zadatak, odnosno što urednici knjige zapravo rade.

Četvrtaši su imali brojna pitanja o knjizi i njezinom nastajanju, autoricama su čitali i recitirali mickaste pjesme i priče, pomogli im da zajedno najave sljedeću knjigu koja bi trebala izaći u 2017. godini, a za kraj zajedno su i zapjevali. Ovo književno druženje organizirano je u Mjesecu hrvatske knjige.

Mic po mic - Mickasta spajalica Boke kotorske i Pule maštovitim su i vedrim ilustracijama upotpunila djeca, polaznici hrvatske nastave u Kotoru i Tivtu te učenici pulske OŠ Veli Vrh pod mentorstvom prof. Ane Šarčević i prof. Roberte Weissman Nagy. Za opremu knjige pobrinula se agencija Medit koja je i nakladnik uz NIP Gospa od Škrpjela iz Perasta u Crnoj Gori.

Snježani Akrap Sušac i Feodori Gubaš Štifanić ovo je druga zajednička knjiga, nakon slikovnice Mala zb(i)rka priča objavljene 2014. godine. Slikovnica je predstavljena u Puli, Roču, Pančevu i Tivtu te je uvrštena u katalog hrvatskih izdanja za djecu i mlade u sklopu predstavljanja Hrvatske na međunarodnom Sajmu dječje knjige u Bologni 2015. godine.