Održan drugi Info dan Lokalnog programa za mlade Grada Pule

12.12.16. Novosti Središnja knjižnica

Drugi Info dan Lokalnog programa za mlade Grada Pule održan je 12. prosinca 2016. u Središnjoj knjižnici.

Grad Pula u partnerstvu s udrugom ZUM tijekom 2016. izradio je prvi strateški dokument za mlade. Cilj Lokalnog programa jest izraditi održivi program temeljen na postojećim potrebama mladih u lokalnoj zajednici.

Okupljene su pozdravile pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović i Lena Radunić iz Upravnog odjela Grada Pule.

Predsjednica udruge Alumni FET Kristina Rabar pojasnila je metodologiju provedbe aktivnosti mapiranja i analize dionika te je navela da je istraživanje pokazalo kako u Gradu Puli postoji 211 udruga koje se bave mladima i svima je njima u interesu bolje uključiti mlade u procese odlučivanja, ne samo na lokalnoj već i na nacionalnoj razini.

Vlasta Vujačić iz udruge ZUM, partnerske organizacije u izradi Lokalnog programa za mlade Grada Pule, prezentirala je mladima sadržaj Lokalnog programa o kojem su mladi mogli raspravljati i davati svoje sugestije. Do sad je u izradi sudjelovalo više od 200 osoba koje su doprinijele u kreiranju što kvalitetnijeg sadržaja prvog strateškog dokumenta za mlade.

Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Pule financira se kroz projekt sredstvima programa Europske unije Erasmus+, Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Pule.