Nagradni ntječaji: micro:Maqueen robotima i BOSON kompletima do 3D pisača

04.12.20. Novosti Središnja knjižnica

IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih) otvario je kreativno-nagradne natječaje POSUDI – IZRADI – OSVOJI u sklopu projekta Digitalni građanin 2.0 koji provodi u suradnji s Googleom.

U natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani koji koristeći micro:bitove i micro:Maqueen robote ili BOSON komplete izrade projektne radove s kojima mogu osvojiti 3D pisače Prusu Mini.

Natječaj traje do 1. veljače 2021. godine, a sve detaljnije informacije, projektne ideje i način prijave možete pronaći ovdje.

Natječaji su osmišljeni tako da bilo tko može sudjelovati i izraditi svoje kreativne projekte – neovisno o tome posjeduje li već opremu ili ne, dobi, školovanju i predznanju iz programiranja, izrade uređaja i ‘thinkeringa’.

I mi, uz još stotinjak knjižnica, sudjelujemo u projektu Digitalni građanin 2.0 pa svu potrebnu opremu za sudjelovanje možete posuditi kod nas.

Ideja natječaja je osmisliti misiju jednog ili više micro:Maqueen robota koju on mora izvršiti kretajući se po stazi ili uređaj/sustav koji koristi BOSON komplet. Teme natječaja smo ostavili potpuno otvorene i prepuštene mašti, idejama i znatiželji onih koji se prime ovih izazova.

Novost u ovom natječaju IRIM-a jest da najbolje radove ne izabire komisija, već svi drugi sudionici natječaja, ali i svi korisnici Izradi! edukacijskog web portala koji žele sudjelovati.

Primjere, uvjete i ostale informacije natječaja pogledajte na Izradi! edukacijskom web portalu, kao i besplatne edukativne materijale pomoću kojih se možete naučiti koristiti ove tehnologije i stvoriti svoje projekte. Radovi se predaju također na Izradi! portalu gdje možete testirati svoje znanje i vještine rješavajući zanimljive tečajeve za što osvajate bedževe i certifikate te napredujete na rang-ljestvici.