Ožujak u znaku frankofonije

16.02.15. Novosti

Treću godinu zaredom Knjižnica se priključuje obilježavanju Mjeseca frankofonije slaveći francuski jezik i raznolikost frankofonskih kultura nizom radionica namijenjenih djeci i mladima, glazbenom slušaonicom te poetskim performansom.

Mjesec frankofonije organizira se na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Međunarodne organizacije Frankofonije u Zagrebu (Belgija, Kanada, Francuska, Maroko, Rumunjska, Slovenija, Švicarska) uz potporu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Ovogodišnji program Mjeseca frankofonije prvenstveno je osmišljen s ciljem senzibiliziranja djece i mladih za strane jezike, kulture i običaje, ali i prisjećanjem na brojna poetska i glazbena ostvarenja.

U Središnjoj knjižnici 10. ožujka u 19 sati Boris Vučina, prof., održat će glazbenu slušaonicu Ljepota francuske glazbe, a u suradnji s Kazalištem Dr. Inat pripremljen je poetski performans antologijskih ljubavnih stihova Ja samo želim da me noćas netko voli koji će biti održan 19. ožujka u 18 sati .

Na Dječjem odjelu Središnje knjižnice 20. ožujka u 18 sati udruga Pusti priču održat će radionicu pripovijedanja Priče s pariškog kolodvora, a knjižničarke su pripremile i niz radionica - Dva lovca bez novca, Bio jednom jedan mačak…, Mi smo junaci francuskih stripova i Cvrčak i(li) mrav - koje su namijenjene djeci predškolske i osnovnoškolske dobi.

Radionicu učenja stranih riječi Riječi koje nas spajaju i ove će godine u Dječjoj knjižnici voditi Bojana Puljko, prof., a učenicima osnovne škole namijenjena su i edukativne radionice Lektire francuskih autora.