Izložba Mikrosvijet u galeriji Studentskog centra

18.09.15. Novosti

Nakon što je u srpnju bila postavljena u Središnjoj knjižnici, izložba crteža i slika na kartonima s temom Mikrosvijet od 17. rujna može se pogledati u galeriji Studentskog centra Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Izložba Mikrosvijet završni je dio istoimenog projekta koji su, u sklopu kolegija Metodika likovne kulture te pod mentorstvom nositeljice kolegija i autorice projekta doc. art. Aleksandre Rotar, odradile studentice studija Predškolskog odgoja treće godine.

Studentice su likovna djela realizirala samostalnim odabirom teme i likovne tehnike. Prethodno su osmislile i temeljito pripremile likovne aktivnosti koje su s djecom predškolskog uzrasta u ostvarile u Dječjem vrtiću Monte Zaro u Puli i Dječjoj knjižnici.

Čaroban svijet, vidljiv mikroskopom, omogućio je odabir raznovrsnih motiva: virusa, bakterija, vitamina, čestica, planktona. Korištene likovne tehnike su zanimljive i prema načelu postupnosti prilagođene predškolskom uzrastu: olovka, flomasteri, tuš, ugljen, uljne i prašne pastele, tempere, akvarel, pvc folija, kombinirane tehnike.

U projektu su kao autorice slika i crteža sudjelovale Katarina Pavlović, Valentina Marinović, Ivona Lizačić, Nikolina Maričić, Marta Vujica, Daria Kordiš, Jasmina Bićanić, Marina Oršolić, Eni Banfić, Mateja Kurtanjek, Sanja Drašćić, Carla - Emilia Deprato, Martina Branilović, Tanja Perhat, Jasmina Crnalić, a prikazan je i skupni rad djece koja su sudjelovala u aktivnostima.