Seminar o programu Europske unije Kreativna Europa

22.01.16. Novosti Središnja knjižnica

Upravni odjel za kulturu Grada Pule u suradnji s Ministarstvom kulture RH, Desk Kreativna Europa u Središnjoj knjižnici organizira Seminar o programu Europske unije Kreativna Europa te individualne konzultacije.

Seminar će biti održan u ponedjeljak, 25. siječnja 2016. od 14 sati, a individualne konzultacije dan kasnije, 26. siječnja 2016. od 10 sati.

Program Kreativna Europa namijenjen je svim javnim i privatnim institucijama iz područja kulture te im pruža mogućnost sufinanciranja projekata u kojima do sada s europskim kolegama sudjeluju već brojni hrvatski projektni partneri, odnosno hrvatske institucije iz područja kulture.

Program pruža mogućnost suradnje i aktivnosti na europskoj razini, a seminar će pružiti informacije o vrstama projekata, načinu prijave, partnerstvima u projektima kao i načinu ispunjavanja prijavnice.

Kandidatura Grada Pule za Europsku prijestolnicu kulture potaknula je niz organizacija iz kulture na razradu međunarodnih projekata koji po svom profilu odgovaraju kriterijima programa Kreativna Europa. Seminar će biti prilika za razgovor o mogućnostima sufinanciranja ovih projekata u okviru programa Kreativna Europa.

PROGRAM:

25. siječnja 2016.

14 – 15 sati: Uvod – Kreativna Europa - potprogram Kultura (Desk Kreativne Europe)

15 – 16 sati: Primjeri dobre prakse – predstavljanje publikacije Kreativna Europa 2014. i projekti Corners of Europei Master&Servers (Drugo More)

16 – 16.30 sati: pauza

16.30 – 17.30 sati: Kako se prijaviti (Desk Kreativne Europe)

17.30 – 18 sati: pitanja i odgovori

26. siječnja 2016.

10 – 12 sati: individualne konzultacije oko prijava na program Kreativna Europa (Desk Kreativne Europe)

Sudjelovanje se ne plaća.

Prijave na mail: lena.radunic@pula.hr.