Obilježavanje Dana grada Pule u Knjižnici

29.04.16. Novosti Središnja knjižnica, Dječji odjel, Dječja knjižnica

U nedjelju, 1. svibnja započinje tjedan u kojem se raznovrsnim programima obilježava Dan grada Pule, odnosno Praznik rada i 71. obljetnica oslobođenja Pule.

Uz brojne gradske ustanove i udruge, slavlju se priključila Gradska knjižnica i čitaonica Pula programima koji su osmišljeni Puli u čast.

Na Dječjem odjelu Središnje knjižnice u ponedjeljak, 2. svibnja u 18 sati gostuje udruga Birikina s radionicom Djeca pripovijedaju likovima iz bajke.

U utorak, 3. svibnja u 18 sati u Središnjoj knjižnici bit će otvorena mini retrospektivna izložba Mali artići grada Pule.

E-slikovnica Pulska (pri)povijest, nastala u zajedničkom projektu Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Gimnazije Pula i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, bit će predstavljena u petak, 6. svibnja u 12 sati u dvorani Središnje knjižnice. Istog dana u 17 sati na Dječjem odjelu Središnje knjižnice mališani će imati priliku u likovnoj radionici Pulska razglednica naslikati svoj grad, a od 17.30 sati u Dječjoj knjižnici u radionici Bakomat zajednički stvoriti priču Zlatna runa Pule.

Izložba Pula, grad koji pamti tisućljeća Udruge privatnih vrtića Istarske županije krasit će hol Dječje knjižnice u Dječjem kreativnom centru od subote, 7. svibnja.