Središnja knjižnica Talijana u Hrvatskoj obilježava 25. godišnjicu osnutka

17.05.16. Novosti

U povodu 25. godišnjice osnutka Središnja knjižnica Talijana u Hrvatskoj organizirala je u Središnjoj knjižnici 17. svibnja 2016. konferenciju za medije, na kojoj je predstavljen program obilježavanja.

Program su predstavili Liana Diković, voditeljica Središnje knjižnice Talijana u Hrvatskoj, Nela Načinović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula, i Fabrizio Radin, dogradonačelnik Pule i predsjednik Zajednice Talijana Pula.

Predstavljen je program koji će se odvijati u narednih mjesec dana.

U petak, 20. svibnja u Titovom parku u 10 sati bit će održana predstava za djecu Imaginarni bestijarij, koju izvodi udruga Lluvia horizontal iz Valencije (Španjolska), izrasla iz mašte djece koja su sudjelovala u projektu Zamišljeni bestijarij – prvi festival kreativnosti Cooperative Damatrà iz Udina (Italija).

U petak, 10. lipnja ilustratorica Rosanna Nardon održat će u Središnjoj knjižnici dvije radionice za polaznike vrtićke skupine Delfini DV-a Rin Tin Tin.

U drugom tjednu lipnja, odnosno od 13. do 17. lipnja (od 17 do 18 sati) na Odjelu za djecu i mladež Središnje knjižnice održat će se radionice promicanja čitanja.