RED filmska radionica za djecu u Središnjoj knjižnici

07.07.16. Novosti Središnja knjižnica

Filmska kreativna radionica za djecu – Red Workshop for Digital Natives - Pula Film Festivala održava se u dvorani Središnje knjižnice od 7. do 14. srpnja (izuzev subote i nedjelje, 9. i 10. srpnja) od 9 do 14 sati.

Radionica je osmišljena u suradnji s Dadom Valentićem, osnivačem Mytherapy studija, vodeće tvrtke za digitalni mastering sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, te uz podršku tvrtki Red Digital Cinema i Adobe.

Glavni cilj radionice je uputiti mlade u najnovija dostignuća na polju filmske industrije i digitalne tehnologije te na taj način otkriti i potencijalne buduće zvijezde digitalne kinematografije. Uz stručno vodstvo, sudionici radionice napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga koristeći RED DRAGON kamere, montirati u REDucation post-produkcijskom studiju te pogledati svoja ostvarenja na velikom platnu. I sve to na nivou profesionalnih filmskih redatelja!

Radionica se održava na engleskom jeziku, a namijenjena je djeci u dobi od 12 do 16 godina.

Program je podijeljen na praktični i edukativni dio, uz posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Svi sudionici radionice imaju jedinstvenu mogućnost korištenja najmodernijih kamera te priliku da, korak po korak, nauče sve što je vezano uz produkcijske i postprodukcijske procese poput holivudskih profesionalaca. Korištenjem naprednih alata za snimanje i prikazivanje svojih ostvarenja, upoznaju se s najsuvremenijim tehnologijama u filmskom svijetu, kao i svim segmentima filmske i televizijske industrije, iza i ispred kamere, uključujući: kreativno pisanje, režiju, glumu, kinematografiju, kostimografiju i šminku, montažu, VFX , Colour grading i Sound.

Premijera filma i dodjela diploma održat će se 16. srpnja u 10 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.