Poziv za sudjelovanje u natjecanju u čitanju naglas

03.10.16. Novosti Središnja knjižnica
S prošlogodišnjeg Županijskog natjecanja u čitanju naglas

Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak organiziraju i ove godine Natjecanje u čitanju naglas.

Natjecanje je namijenjeno učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. razreda) u Republici Hrvatskoj, a organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Pozivamo sve zainteresirane učenike osnovnih škola Pule i okolice da se uključe i da pokažu svoje umijeće i kreativnost u čitanju naglas.

Natjecanje se provodi u dvije kategorije (učenici 3.,4. i 5. razreda osnovne škole te 6., 7. i 8. razreda osnovne škole) na tri razine:

  • 1. razina – gradsko natjecanje (organizator: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)
  • 2. razina – županijsko natjecanje (organizator: Gradska knjižnica i čitaonica Pula za Istarsku županiju)
  • 3. razina – nacionalno natjecanje (organizator: Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak, 17. i 18. studenoga 2016. godine.)

Gradsko natjecanje u čitanju naglas održat će se u četvrtak, 27. listopada 2016. godine s početkom u 10 sati u Središnjoj knjižnici. S obzirom na veliki broj osnovnih škola na području grada Pule i okolice, moramo ograničiti broj sudionika: svaka škola može prijaviti 2 učenika (u svakoj kategoriji po 1 natjecatelj).

Kandidati zainteresirani za gradsko natjecanje u čitanju naglas mogu se prijaviti najkasnije do ponedjeljka, 24. listopada 2016. godine putem prijavnice koja se nalazi u prilogu. Ispunjenu prijavnicu te kratke životopise natjecatelja i mentora možete dostaviti na djecji.odjel@gkc-pula.hr ili osobno na Dječji odjel Središnje knjižnice (Kandlerova 39).

Županijsko natjecanje u čitanju naglas održat će se u četvrtak, 3. studenoga 2016. godine u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39), a završno natjecanje na nacionalnoj razini bit će organizirano 17. i 18. studenoga 2016. godine u Narodnoj knjižnici i čitaonici "Vlado Gotovac" Sisak.

Učenike koji će sudjelovati u natjecanju odabire mentor (knjižničar / učitelj) koji pomaže učeniku u odabiru knjige te ga u konačnici upućuje na natjecanje. Molimo Vas da pažljivo pročitate Pravila Natjecanja u čitanju naglas i Odgovore na često postavljena pitanja.

U prilogu možete pronaći prijavnicu za Gradsko natjecanje, pravila natjecanja i odgovore na često postavljena pitanja. Detaljnije informacije o natjecanju možete pronaći na stranicama Narodne knjižnice i čitaonice "Vlado Gotovac" Sisak.