Digitalna izdanja

Redovni programi

Čituljica

Sadržaj: program je namijenjen djeci do šest godina, a glavna aktivnost je glasno čitanje bajki i priča za djecu. Metoda glasnog čitanja ključna je za razvijanje čitateljskih navika i kasniji uspjeh u školi te općenito uspjeh u stjecanju znanja i vještina. Sudjelovanjem na radionici Čarobna škrinjica, djeca i roditelji usvajaju naviku čitanja naglas koja u obitelji može postati ritual tijekom djetetovog odrastanja.

Vrijeme održavanja: ponedjeljkom od 18 do 19 sati

Mjesto održavanja: Odjel za djecu i mlade, Središnja knjižnica

Radionice srijedom

Sadržaj: program je namijenjen osnovnoškolcima, a izvodi se u obliku radionica pri čemu je naglasak na spontanim aktivnostima koje uključuju pričanje i čitanje priča, crtanje, slikanje, kreativni rad, enigmatske igre i ostale aktivnsoti prema interesima djece.     

Vrijeme održavanja: srijedom od 17 do 18 sati

Mjesto održavanja: Odjel za djecu i mlade, Središnja knjižnica

Igraonica

Sadržaj: U igraonici se provode aktivnosti za djecu predškolske dobi kojima je temelj igra. Prostor dječjeg odjela pruža ugodan kutak za igru i druženje u kojem se djeca mogu družiti s knjigama, igračkama, pričama, društvenim igrama, bojicama, slagalicama i nadasve s drugom djecom, roditeljima i prijateljima.

Vrijeme održavanja: četvrtkom od 17 do 18 sati

Mjesto održavanja: Odjel za djecu i mlade, Središnja knjižnica

Giochi di parole

Sadržaj: program je namijenjen djeci predškolske i rane osnovnoškolske dobi, a održava se u suradnji s udrugom Piccoli terremoti. Ovim se radionicama želi naglasiti važnost učenja stranih jezika od najranije dobi te uvesti mališane u svijet talijanskog, engleskog i njemačkog jezika, kao i pokazati da učenje može biti zabavno.

Vrijeme održavanja: prve srijede u mjesecu od 17.30 sati

Mjesto održavanja: Dječja knjižnica

Klub hvatača slova

Sadržaj: Klub hvatača slova čitateljski je klub na koji su dobrodošla sva djeca, posebno ona koja malo manje vole čitati ili tek tu vještinu uče.Program je organiziran u suradnji s Udrugom za Pet therapy Indeficienter Vinkuran koja je od 2014. godine filijala R.E.A.D.-a (Reading Education Assistance Dogs) programa za Hrvatsku te provodi program Čitaj (o) psu. Program potiče čitalačke i komunikativne vještine te samopouzdanje kod djece primjenom nekonvencionalne metode: čitanje terapijskim psima u knjižnicama i školama te sličnim institucijama u kojima se potiču i njeguju aktivnosti čitanja. Naime, dokazano je da su psi, ali i ostali kućni ljubimci, odlično društvo za čitanje. Oni slušaju s pažnjom, ne podsmjehuju se, ne osuđuju i ne kritiziraju. Zahvaljujući tim strpljivim slušateljima stvara se pozitivna i opuštena atmosfera, a čitanje postaje zabavno pa se djeca oslobađaju treme, a što više čitaju, to postaju bolja u toj vještini.

Vrijeme održavanja: prvog petka u mjesecu od 17 sati

Mjesto održavanja: Dječja knjižnica