Poziv za sudjelovanje u natjecanju u čitanju naglas

10.10.17. Notizie Središnja knjižnica
Sudionici Gradskog natjecanja u čitanju naglas 2016.

Natjecanje u čitanju naglas za učenike osnovne škole održat će se i ove godine u organizaciji Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodne knjižnice i čitaonice "Vlado Gotovac" Sisak.

Natjecanje je namijenjeno učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. razreda) u Republici Hrvatskoj, a organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Pozivamo sve zainteresirane učenike osnovnih škola da se uključe i da pokažu svoje umijeće.

Natjecanje se provodi u dvije kategorije (učenici 3.,4. i 5. razreda osnovne škole te 6., 7. i 8. razreda osnovne škole) na tri razine:

  • 1. razina – gradsko natjecanje (organizator: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)
  • 2. razina – županijsko natjecanje (organizator: Gradska knjižnica i čitaonica Pula za Istarsku županiju)
  • 3. razina – nacionalno natjecanje (organizator: Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak).

Gradsko natjecanje u čitanju naglas održat će se u petak, 27. listopada 2017. godine u 10 sati u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39). S obzirom na veliki broj osnovnih škola na području grada Pule i okolice, moramo ograničiti broj sudionika: svaka škola može prijaviti po 1 učenika u svakoj kategoriji (ukupno 2 natjecatelja).

Kandidati zainteresirani za gradsko natjecanje u čitanju naglas mogu se prijaviti najkasnije do ponedjeljka, 23. listopada godine putem prijavnice koja se nalazi u prilogu. Ispunjenu prijavnicu te kratke životopise natjecatelja i mentora možete dostaviti na djecji.odjel@gkc-pula.hr ili osobno na Dječji odjel Središnje knjižnice (Kandlerova 39).

Županijsko natjecanje u čitanju naglas održat će se u petak, 3. studenoga 2017. u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39), a završno, 5. natjecanje na nacionalnoj razini bit će održano 23. i 24. studenoga 2017. u Narodnoj knjižnici i čitaonici "Vlado Gotovac" Sisak.

Učenike koji će sudjelovati u natjecanju odabire mentor (knjižničar / učitelj) koji pomaže učeniku u odabiru knjige te ga u konačnici upućuje na natjecanje. Molimo Vas da pažljivo pročitate Pravila Natjecanja u čitanju naglas i Odgovore na često postavljena pitanja.

Detaljnije informacije o natjecanju možete pronaći na stranicama Narodne knjižnice i čitaonice "Vlado Gotovac" Sisak.