Predstavljena Glazbena rock slušaonica

29.04.14. Notizie Središnja knjižnica

Nadamo se da ćemo privući i mlađe generacije, rekao je prof. Boris Vučina na predstavljanju novinarima novog projekta: Glazbene rock slušaonice – koncerti u tehnologiji visoke rezolucije.

Glazbene rock slušaonice osmislili su prof. Vučina, ing. Ivica Karasi i dr.med. Lems Jerin, kako su se nazvali, ekipa iz prve pulske generacije rockera. Odnosno, idejni autor projekta je ing. Karasi, a prof. Vučina i dr. Jerin su zaduženi za odabir programa.

Posebnost ovih slušaonica je što će se slušati i gledati cijeli koncerti u tehnologiji visoke rezolucije, za što je pribavljena i potrebna tehnička oprema, a prof. Vučina je napomenuo da materijala imaju dovoljno da se slušaonica organizira redovito sljedećih 10 godina. Kazao je da biraju materijale na način da se radi o koncertima na kojima su izvođene pjesme skladane od 1960-ih do 1980-ih godina prošlog stoljeća te da vjeruju da će imati stalnu publiku jer pažnju pridaju kvaliteti te je napomenuo da su slušaonice namijenjene svima, neovisno o godinama.

A što doista znači koncert u tehnologiji visoke rezolucije pokazali su prof. Vučina i ing. Karasi prisutnim novinarima početkom koncerta Elvisa Presleya, pjesmom FBI the Shadowsa i Yesterday Paula McCartneya.

Premijeru će ovaj projekt imati 2. svibnja 2014. godine u Središnjoj knjižnici od 20 do 22 sata koja je organizirana u povodu obilježavanja Dana grada i 10. obljetnice Središnje knjižnice u Kandlerovoj te će se tom prilikom moći poslušati i pogledati dva koncerta: Elvis Presley na turneji 1972. i The Shadows – oproštajna turneja 2004.