U jednom danu upisano 220 novih članova

05.05.14. Notizie Središnja knjižnica

Od jučer Gradska knjižnica i čitaonica ima 220 novih članova koji su se odazvali rođendanskoj akciji Dan besplatne prve članarine.

Ovom akcijom namijenjenom onima koji do sada nikada nisu bili članovi Knjižnice i gostovanjem mađioničara Stefana koji je čitavo poslijepodne zabavljao svojim trikovima prisutne obilježeno je desetljeće preseljenja Središnje knjižnice iz prostora na Giardinima u novouređenu zgradu u Kandlerovoj. Od 1.351 osobe koja je jučer tijekom cijelog dana posjetila Središnju knjižnicu, brojni su bili oni koji su došli po svoju prvu člansku iskaznicu pa je Knjižnica sad bogatija za 220 novih korisnika svih dobnih skupina, studenata, penzionera, mališana...

U jutarnjim satima Dječji odjel posjetili su korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Veruda i Udruge roditelja djece s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju IŽ-a koji su pripremili prigodni recital u povodu Dana grada i obljetnice Središnje knjižnice.

Na Dan grada Pule, 5. svibnja 2004. godine, Središnja knjižnica nakon 47 godina djelovanja na istoj lokaciji (Giardini 14), preseljena je u novouređenu zgradu negdašnje austrougarske vojarne, kasnije tiskare, na ukupnom prostoru od 1876 četvornih metara. Novi prostor, uređen i opremljen na razini standarda suvremenih javnih knjižnica, omogućio je uvođenje novih sadržaja i bogatijih knjižničnih usluga s posudbeno-informacijskim odjelom, odjelom beletristike, općeznanstvenim odjelom s izdvojenom zavičajnom, glazbenom, likovnom i referentnom zbirkom, odjelom za djecu i mladež uz odjel multimedije, multimedijalnom dvoranom i izložbenim prostorom, čitaonicom dnevnog tiska i studijskom čitaonicom.