Proljeće u Čitaonici Kluba umirovljenika

15.05.14. Notizie Čitaonica Kluba umirovljenika

Za korisnike Čitaonice kluba umirovljenika tijekom proljetnih mjeseci bili su pripremljeni raznovrsni programi, a mogli su sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama te radionici engleskog jezika, ali i šahovskim turnirima.   

U povodu Međunarodnog dana žena postavljena je izložba slika Marinele Butković Sklad jedne zemlje – L'armonia di una terra, koja je bila otvorena 3. ožujka kad je u Čitaonici Kluba umirovljenika gostovala Folklorna grupa Zajednice Talijana iz Šišana. Dan kasnije, 4. ožujka otvorena je izložba Kreativnost bez granica Marije Tomić i Ljube Živolić, a specijalna gošća bila je mlada modna dizajnerica Ivana Tomić koja je predstavila svoje uratke. Također u povodu Međunarodnog dana žena, 6. ožujka održana je večer poezije Moja mati Vazmoslava-Slave Čadra, a gošća je bila profesorica Iva Vučerić. Dr. Snježana Bilić održala je predavanje Kako bolje živjeti u okolini u kojoj živimo, što je organizirao Sindikat umirovljenika – Podružnica Pula.

Na poetsko-glazbenoj večeri Krila sna u Čitaonici kluba umirovljenika gostovala je autorica Nikla Högler, koju je predstavila Sonja Gregl uz glazbena intermezza na violini Srećka Sauretića, a Nikola Taratina autor je filatelističke izložbe Uskrsne pisanice koja se mogla pogledati od 15. travnja. U povodu Dana grada pripremljene su izložba Našem voljenom gradu čiji su autori Vladimiro Gagliardi, Karlo Kuhar i Nevio Doz ili, kako su se sami nazvali, Tri penzića te filatelističko-kartofilska izložba Pula na starim razglednicama Ante Braičina, ali i odigran šahovski turnir.

Na poetskoj večeri Refuli s Učke sudjelovale su pjesnikinje Vlasta Sušanj Kapićeva iz Rijeka, Marija Kovač iz Grižana, gošća večeri bila je Đurđa Gruičić iz Rijeke, a moderatorica Marija Družeta. Latice u bojama duge naziv je izložbe slika Denisa Kožljana, a prigodom čijeg su otvorenja svoju poeziju čitali Dražen Kralj, Marko Gavranović, Dragana Radić, Damir Pletikos Koroman i Petar Škuflić.