Polaganje online ispita iz knjižnice

14.08.14. Notizie Središnja knjižnica

Ovog je kolovoza Gradska knjižnica i čitaonica Pula omogućila jednom studentu američkog Državnog veleučilišta Pennsylvania State University pristupanje online ispitu iz Pule, osiguravši mu mjesto polaganja i osobu zaduženu za nadzor studenata.

Naime, Pennsylvania State University (Penn State) u Sjedinjenim Državama, u sklopu kojeg se nalaze državni istraživački centar, sportski objekti i objekti za stanovanje studenata, nudi svojim studentima mogućnost polaganja ispita online, no zahtijeva imenovanje proctora (eng.), osobe za nadzor studenata koji polažu ispite u elektroničkom formatu. Zadatak te osobe provjera je identiteta studenta te osiguravanje integriteta ispita, a Veleučilište je odobrilo proctora kojeg je predložila Knjižnica.

Ispit koji je student polagao bio je iz oblasti primijenjene statistike, trajao je tri sata, a ispitni materijal je preuzet sa servera Veleučilišta.

Na ovaj je način Gradska knjižnica i čitaonica, koja osigurava građanima pristup edukacijskim i kulturnim sadržajima, od ovog kolovoza bogatija za suradnju s američkim veleučilištem Penn State te se može pohvaliti s još jednom u nizu usluga koje može ponuditi svojim korisnicima – pristupanje ispitima stranih sveučilišta koja nude polaganje online.