KLJuČ - Klub ljubitelja čitanja

20.10.14. Notizie

KLjuČ je namijenjen onima kojima je knjiga više od priče. Želja nam je na jednom mjestu okupiti ljubitelje čitanja koji, iako različiti po karakternim osobinama, podrijetlu ili generacijskoj pripadnosti, veže istinska strast prema knjizi i svemu vezanom uz nju, želja za učenjem i radoznalost koja im omogućuje kompetentnost i tolerancija kao princip funkcioniranja s okolinom.

Namjera je KLjuČa okupljati čitatelje koji dijele interes prema istraživanju tema iz književnosti na nov i drugačiji način. Želja nam je dotaknuti se pitanja što i kako danas čitamo, napraviti usporedbu između filmova i knjige, dotaknuti se tema novinarstva i kreativnog pisanja, objavljivati najčitanije naslove i kritike o njima, družiti se s autorima itd.

Tko može biti član KLjuČa?
KLjuČ je namijenjen srednjoškolcima, mladima od 15 do 18 godina.

Kada se održavaju sastanci i gdje?
Sastanci se održavaju prvi petak u mjesecu od 14 sati u dvorani Središnje knjižnice. U planu su i druženja u obližnjem parku uz Knjižnicu, što će ovisiti o vremenskim prilikama.

Kako biramo knjige?
Knjige bira moderator/knjižničar, nudi izbor tema i naslova za idući susret, a na kraju se izabire jedan zajednički naslov za sve. Namjera je da izbor tema postane stvar dogovora i da članovi sami predlažu što bi rado čitali i o čemu bi raspravljali na budućim druženjima.

Cilj okupljanja.                                                                                                                                                                                                                                  Razmjena mišljenja i razgovor o knjizi na neobavezan i konstruktivan način, proširivanje znanja, poticanje mašte i, kao najvažnije, dobra zabava i promoviranje čitanja kao najboljeg načina opuštanja u užurbanom i bučnom svijetu koji nas okružuje.

Zašto biti član KLjuČa?
Druženja u Klubu garantiraju kvalitetno provođenje slobodnog vremena, bogati se rječnik, dolazi do izražaja kreativnost i maštovitost, jača se samopouzdanje, upoznaju se novi ljudi sličnih razmišljanja koji se dobro zabavljaju čitajući. 

Kako se postaje član KLjuČa?                                                                                                                                                                                                           Javi se knjižničarki na Odjelu beletristike gdje ćeš ispuniti prijavnicu ili pošalji prijavu na e-mail andrea.trapan@gkc-pula.hr.

Charles W. Eliot jednom je rekao: Knjige su naše najtiše i najvjernije prijateljice, najlakše je doći do njih, daju najmudrije savjete i najstrpljivije su učiteljice

Neka vam prijateljstvo s knjigom bude prvi razlog za posjet Klubu ljubitelja čitanja.

Veselimo se druženju uz knjigu!