Međunarodna konferencija Nakladništvo - trendovi i konteksti

04.12.14. Notizie Središnja knjižnica

U slopu Sajma knjige u Istri u Središnjoj knjižnici 8. i 9. prosinca 2014. održana je druga međunarodna konferencija Nakladništvo - trendovi i konteksti (izlaganja i rasprave).

Konferenciju su organizirali Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, a sudjelovali su: Michael Bhaskar, Benoît Berthou, Christoph Bläsi, Dubravka Đurić Nemec, Arūnas Gudinavičius, Damir Hasenay, Ivana Hebrang Grgić, Ewa Jablońska-Stefanowicz, Tomislav Jakopec, Maja Krtalić, Miha Kovač, Bertrand Legendre, Elena Macevičiute, Aušra Navickiene, Sophie Noël, Franjo Pehar, Angus Philips, Josipa Selthofer, Claire Squires, Nives Tomašević, Asta Urbanaviciute, Tom Wilson, Adriaan van der Weel, Zoran Velagić.

Ovogodišnja tema konferencije bila je Digitalni autori i elektroničke knjige, a posebna je pozornost pridana pitanjima postoji li novi, digitalni autor i kako se takav autor ponaša u novom društvenom okružju koje omogućuje raznolike i inovativne autorske prakse, zatim mijenja li se status autorskog djela u digitalnom okružju, posebice s obzirom na aspekte njegove zaštite i arhiviranja i je li proučavanje nakladništva teorijski i metodološki dovoljno zrelo da bi zadovoljavajuće kontekstualiziralo i analiziralo suvremene trendove.