U Čitaonici Kluba umirovljenika izložbe i program u čast ženama

27.02.15. Notizie Čitaonica Kluba umirovljenika

Izložbama i prigodnim programom Žene - ženama u Čitaonici Kluba umirovljenika obilježen je Međunarodni dan žena.

Izložba radova nastalih u kreativnoj radionici Žena za sva vremena postavljena je 2. ožujka 2015. i može se pogledati do 30. ožujka. Radionica se održavala ponedjeljkom kada su članice Čitaonice Kluba umirovljenika pod vodstvom Štefanije Sliško izrađivale cvijeće od krep-papira.

Cvijeće ljubavi naziv je izložbe radova članica pjevačkog zbora Zlatne godine koja je otvorena 5. ožujka 2015. Radionice izrade cvijeća od plastelina vodila je Božica Nogić .

Istoga dana u 17 sati otvorena je i filatelistička izložba Cvijeće za ženu Nikole Taratina, koju je organiziralo Filatelističko društvo Arena Pula u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula te se može pogledati do 30. ožujka 2015. 

U okviru programa Žene - ženama u kojem su sudjelovale ZRŠK Breza Pula i učenici OŠ dr. Mate Demarina Medulin, Područni odjel Ližnjan, 6. ožujka u 17 sati otvorena je zajednička izložba slika Magdalene Krklec Banić, Zdenke Buić, Nede Jekić, Neve Stančić i Štefanije Žabčić.

Dan žena obilježava se od 1908. godine s ciljem pokazivanja ljubavi, poštovanja i razumijevanja ženama te slavljenjem njihovih ekonomskih, političkih i društvenih dostignuća.