Predstavljena kampanja Pokrenimo bibliobus!

09.11.15. Notizie Središnja knjižnica

Novi projekt Knjižnice - kampanja Pokrenimo bibliobus! predstavljena je novinarima 9. studenog 2015. u Središnjoj knjižnici.

Kampanju su predstavile ravnateljica Nela Načinović i voditeljica Matične službe za narodne knjižnice Nadia Bužleta. Istaknule su da je pokretna knjižnica produžena ruka gradske knjižnice u obliku autobusa čiji je interijer uređen kao knjižnica.

Bibliobus pruža usluge posudbe knjiga i druge građe, pristup računalima i internetu, pomoć knjižničara, organizaciju književnih susreta i drugih zbivanja stanovnicima udaljenijih mjesta svakodnevno obilazeći svoja stajališta (primjerice školska dvorišta i domove za starije osobe). 

Knjižnične usluge i građa koje pruža podrška su obrazovanju, osobnom razvoju, potiču stvaranje i jačanje čitateljskih navika pa su kampanju Pokrenimo bibliobus! podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Istarska županija i Grad Pula.

Široj publici kampanja će biti predstavljena u srijedu, 11. studenog 2015., na Dan hrvatskih knjižnica, kada u Istru dolaze bibliobusi iz Gradske knjižnice Rijeka i Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Karlovac. Pozvani su svi građani da podrže kampanju dolaskom na bibliobusna stajališta:

  • u Puli u 9.30 sati (ispred Arene)
  • u Medulinu u 11 sati (ispred Osnovne škole dr. Mate Demarina)
  • u Ližnjanu u 12.30 sati (ispred Područne osnovne škole Ližnjan)
  • u Fažani u 13.45 (uz nogometno igralište).

Očekujemo vas u što većem broju: podržite kampanju danas za bibliobus sutra.

Sve informacije vezane za kampanju možete pronaći na službenoj stranici kampanje ili Facebooku, a pisane podrške i savjete, kao i pitanja slati na e-mail bibliobus@gkc-pula.hr.