5. međunarodni pjesnički festival More na dlanu

23.05.16. Notizie Središnja knjižnica

Peti Međunarodni pjesnički festival More na dlanu, koji će biti održan u Puli, Pazinu i Rovinju od 26. do 28. svibnja 2016., gostuje u Središnjoj knjižnici prvog dana svoga održavanja od 17 do 19 sati.

U Središnjoj knjižnici bit će predstavljeni romski pjesnici i romska izdavačka kuća Rom produkcija iz Beograda, zbirka Od kud ljubezen za mizo smrti (Otkud ljubav za stolom smrti) Admirala Mahića i Založbe Maus iz Maribora (Nataša Švikart) te zbirka poezije Prijateljima, koju je za svoje prijatelje izabrala i donirala Safeta Osmičić.

Festival organizira Udruga za promicanje kulture Kultura snova iz Zagreba s ciljem promocije pjesme kao posebnog izričaja, ali i hrvatskog kulturnog turizma, kao i razmjene iskustava uz druženje i širenje međunarodnog prijateljstva, mira i tolerancije među narodima. Na festival su pozvani uvaženi pjesnici iz cijeloga svijeta, a u zajedničkoj zbirci tiskani su stihovi pjesnika iz Hrvatske, Njemačke, Cipra, Crne Gore, Kanade, Iraka, Austrije, Francuske, Nizozemske, Italije, Mađarske, Luxembourga, Švicarske, Srbije, BiH i Slovenije. Uz omaž nedavno preminulom bosanskohercegovačkom pjesniku Admiralu Mahiću, program će biti posvećen romskoj poeziji i kulturi.

Potpuni program festivala možete pročitati ovdje.