Donacija knjiga i predstavljanje projekta „Work with US“ Veleposlanstva SAD-a

20.01.15. Notizie Središnja knjižnica

Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula 21. siječnja 2015.  posjetili su predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu Christian Wright, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva, i Marija Cvetnić Kopljar iz informacijsko-referalnog centra Veleposlanstva koji su u sklopu projekta Work with US Knjižnici donirali knjige na engleskom jeziku koje tematski obrađuju pitanja ekonomije i poslovnog okruženja. Donacija knjiga bila je uvod u predstavljanje projekta Work with US kojim Veleposlanstvo SAD-a promovira otvaranje poslovnih informativnih centara unutar narodnih knjižnica.

Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica knjižnice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, u nastavku je održala predavanje o poslovnim knjižnicama i ulozi narodnih knjižnica u pružanju informacija iz gospodarske djelatnosti. 

Predstavljanju projekta i predavanju prisustvovali su knjižničari iz narodnih knjižnica Istarske županije, a nazočne je u ime Knjižnice pozdravila ravnateljica Nela Načinović te u ime Grada Pule dogradonačelnica Elena Puh-Belci.