Iz Čitaonice kluba umirovljenika

03.03.14. Notizie Čitaonica kluba umirovljenika

I u 2014. godini Čitaonica kluba umirovljenika, kao i dosad, za svoje korisnike priprema vrlo raznolik i bogat program. Tijekom siječnja i veljače održano je 9 kola šahovskog turnira te radionica engleskog jezika.

U suradnji s Ligom protiv raka Pula 17. siječnja, u povodu Dana mimoza, održala je dr. Erika Ražem-Begić predavanje Važnost i prevencija raka vrata maternice, 29. siječnja o palijativnoj skrbi govorili su dr. Diego Brumini, prof. dr. Danica Kuzmanović i Bosiljka Kovačević, a 26. veljače o raku grla, odnosno otkrivanju, liječenju i rehabilitaciji dr. Boris Grdinić, Toni Poglajen i Ivan Bašić.

Od 16. siječnja do 11. veljače mogla se pogledati izložba Priroda (i čovjek) – treći dio Stjepana Kavedžije, a 27. siječnja u povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta prof. Igor Jovanović održao je predavanje Holokaust u prvoj polovici 20. stoljeća, koje je bilo iznimno posjećeno.

Izložba I to je ljubav Ivice Blagovića otvorena je 12. veljače, a gošća je bila Ankica Ustić. Na Dan zaljubljenih, 14. veljače nastupio je mandolinistički orkestar KUD-a-SAC-a Lino Mariani pod dirigentskom palicom prof. Ivana Štekara te je otvorena izložba djela nastalih u kreativnoj radionici koju je vodila Nevija Sladić Život je ljubav, a koja se mogla pogledati do 28. veljače.