Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Djeca

Predstavljanje slikovnice „Princeza Klara“ Melite Nikolčić

Slikovnicu Princeza Klara predstavila je njezina autorica Melita Nikolčić na Dječjem odjelu Središnje knjižnice 15. lipnja 2022.

Melita Nikolčić rođena je u Vinkovcima. Još tijekom studija počela je pisati neke od dječjih pjesama i priča koje je sačuvala te ih odlučila objaviti na internetskoj stranici Mamapricalica.com. Zaljubljenica je u dječju literaturu i knjigu uopće: piše, čita, pjeva, putuje.

Razlog koji ju je potaknuo da objavi pjesme i priče za djecu je njezin sin kojemu priča priče i pjeva pjesme te je shvatila da su mu najdraže one iz njezine mašte. Osim Princeze Klare napisala je slikovnicu Rođendan Mede Brunde koja je predstavljena na Dječjem odjelu u studenom 2021. godine.
Više o autorici i njezinim pričama možete pronaći na: Mamapricalica.com.

O slikovnicama:
Rođendan Mede Brunde - U jednoj šumi Medo Brundo priprema rođendansko slavlje i pozvao je sve svoje šumske prijatelje. Priča je to za najmlađe o prijateljstvu, zajedništvu i ljubavi. Pisana je velikim tiskanim slovima što će malenima olakšati samostalno čitanje.
Princeza Klara - Velikim tiskanim slovima napisana je ova priča mlade autorice namijenjena najmlađima. Sadrži sve elemente klasične bajke: lijepu princezu, naočitog princa i Vilu koja posreduje u događajima kako bi bajka imala sretan završetak.

PODIJELI: