Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Odrasli
Roditelji

Spajanje srca: Radionica jačanja veza roditelj-dijete kroz komunikaciju

Tjedan istarskih knjižnica, peto izdanje projekta Društva bibliotekara Istre u koji su uključene sve narodne knjižnice u županiji, održava se od 18. do 22. rujna 2023. Ovogodišnja tema organiziranih aktivnosti je Knjigom do mira.

Tim je povodom u Središnjoj knjižnici 19. rujna 2023. održana radionica za roditelje djece predškolske i školske dobi Spajanje srca: Radionica jačanja veza roditelj-dijete kroz komunikaciju, koja je obuhvatila tematiku učinkovite komunikacije roditelja i djece, vještine aktivnog slušanja i konstruktivnog rješavanja sukoba.

Učinkovita komunikacija podrazumijeva smislene razgovore  u kojima se sudionici osjećaju saslušano i cijenjeno. Vještina aktivnog slušanja znači razumijevanje djetetovih misli, povjerenje i empatiju, a konstruktivno rješavanje sukoba je ono koje jača vezu roditelja i djeteta umjesto da je opterećuje.

Radionicu je vodila diplomirana psihologinja Lucija Prepušt, koja je profesionalni život posvetila odgoju mladih umova te radi kao predškolska psihologinja u vrtiću. Nadalje, aktivna je članica Društva psihologa Istre, gdje surađuje s kolegama stručnjacima na unapređenju područja psihologije i promicanju mentalnog zdravlja u svojoj zajednici. Članica je Centra za reproduktivno mentalno zdravlje gdje radi na podršci pojedincima i parovima. Lucijina predanost proširuje se na njezin angažman u nekoliko profesionalnih udruga na europskoj razini, uključujući Society for Reproductive and Infant Psychology (SRIP),  te COST udruge DEVOTION i TREASURE.

 

PODIJELI: