Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Arhiva događanja

Djeca

Priče u prosincu: Findusov Božić

Svakoga petka u 18 sati na Odjelu djecu i mlade održavaju se pričaonice za djecu predškolske i mlađe osnovnoškolske dobi.

U prosincu čitamo priče božićne, novogodišnje i zimske tematike, razgovaramo o pročitanome uz kreativne i edukativne aktivnosti. Cilj je ovih radionica poticanje djece na čitanje i slušanje priča, razmišljanje o porukama koje priča prenosi te poticanje kreativnog izražavanja. 

Pričoradionicu vodi Laura Novicki, odgojiteljica u dječjem vrtiću i volonterka u programu Pripovjedač/ica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice u OB Pula. Za susret 15. prosinca 2023. odabrala je priču Findusov Božić.

U predbožićno vrijeme uvijek je puno obaveza; potrebno je počistiti kuću, napraviti kolače, pronaći odgovarajući bor. Pettson i Findus vesele se Božiću, pa su zdušno prionuli poslu. No, Pettsonova nezgoda u kojoj je ozlijedio nogu poremetit će im planove. Unatoč svemu, ostvarit će im se savršen Božić, uz svesrdnu pomoć dobrih prijatelja iz susjedstva. Duhovita i topla autorska slikovnica švedskog pisca podsjeća nas na istinsko značenje Božića.

Prijave i informacije:
•    osobno u knjižnici
•    052/300-405
•    djecji.odjel@gkc-pula.hr

PODIJELI: