Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Novosti iz Dječje knjižnice

U Dječjoj knjižnici uz puno novih slikovnica i knjiga, čekaju na vas i nove igračke i igre.

Među policama odnedavno je svoje mjesto pronašao mali Legoland, nova, prava crvena kocka za omiljenu igru Čitaoče ne ljuti se čeka svoje igrače, a tu su i stabalce koje se sastavlja i rastavlja, domino pomoću kojeg učimo prometne znakove, Hrvatska slovarica, taktilne puzle, i još puno zanimljivih igara za ručice, prstiće i mudre glavice, a Dječja knjižnica sve više postaje mjesto gdje dijete aktivno radi na razvoju svih svojih razvojnih područja, prostor koji potiče socijalni, emocionalni, kognitivni pa (u manjoj mjeri) i tjelesni razvoj djece.

Igračke su važan dio djetinjstva i najvažniji alati za igru. One su poticaj na aktivnost, zabavu, istraživanje, učenje... U aktivnoj izravnoj interakciji sa svojim okruženjem, fizičkim i socijalnim djeca spontano uče čineći, istražujući i otkrivajući. Redovnim obnavljanjem fonda slikovnica i naslova dječje književnosti Dječja knjižnica svoju ponudu upotpunjuje didaktički i pedagoški primjerenim igračkama kako bi postala bogato i prepoznatljivo, a prije svega poticajno okruženje za cjelokupni razvoj djeteta.

Dječja knjižnica pravo je mjesto gdje je dijete dobrodošlo i gdje mu se nudi prilika da otkriva i razvija svoj svijet mašte. Nudimo različite vrste poticajnog materijala i sadržaje, od igračaka za konstruktivne i stvaralačke igre, društvene igre s pravilima do slikovnica za poticanje funkcionalnih igara, razvoj kreativnosti, intelektualnih vještina i samopouzdanja te okruženje bogato odgojno-obrazovnim materijalom, gdje dijete ima priliku biti opušteno, slobodno, spontano te slijediti svoj osobni ritam, ono tako bogati svoja iskustva i razvija različite vrste kompetencija koje roditelj može prepoznati i dalje usmjeravati.

Galerija fotografija

PODIJELI: