Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Predstavljen projekt uređenja Knjižnice Vodnjan

U Gradu Vodnjanu-Dignano 10. ožujka 2017. održana je konferencija za medije na kojoj je prezentiran projekt uređenja Knjižnice Vodnjan, čije će novo sjedište biti u Trgovačkoj ulici 23, u blizini crkve Gospe Karmelske.

Investicija iznosi ukupno 1.120.000 kuna, a projekt je prepoznalo Ministarstvo kulture RH koje je za tu namjenu dodijelilo 500.000 kuna, sukladno provedenom natječaju na koji se Grad Vodnjan prijavio u kolovozu 2016. godine, dok su ostala financijska sredstva osigurana u ovogodišnjem proračunu Grada. Rok za uređenje i opremanje knjižnice je studeni 2017. godine.

Knjižnica Vodnjan ogranak je Gradske knjižnice i čitaonice Pula od 1978. godine te od tada do danas, sukladno ugovornoj obvezi s Gradom Vodnjanom-Dignano, neprekidno obavlja knjižničnu djelatnost za stanovnike Vodnjana i okolice u prostoru u prizemlju zgrade gradske uprave na Narodnom trgu.

Knjižnica Vodnjan informacijsko je i kulturno središte zajednice, namijenjeno cjeloživotnom učenju i kulturnim okupljanjima te mjesto u koje pruža mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. U novom prostoru bit će omogućena nabava većeg broja knjižnične građe te organizacija većeg broja kulturnih događanja i radionica za djecu.

Predstavnici arhitektonskog biroa Triptih d.o.o. Marko Perčić i Danijela Perčić Tičić bili su zaduženi za izradu idejnog rješenja i projektiranje uređenja Knjižnice Vodnjan. Naglasili su da starogradska jezgra dobiva novi prostor koji će osim funkcije knjižnice biti namijenjen društvenim aktivnostima, kulturi i obrazovanju. Projekt uređenja nove knjižnice obuhvaća uređenje dva gradska prostora: glavni prostor bit će namijenjen smještaju knjižnične građe, održavanju radionica za djecu te druženja korisnika, dok će drugi prostor biti namijenjen za spremište. Nova knjižnica bit će uređena funkcionalno kako bi se svim korisnicima omogućio kvalitetan pristup građi i uslugama knjižnice te će, budući da će se nalaziti u prizemlju zgrade, biti omogućen pristup građanima sa smanjenom pokretljivošću.

Galerija fotografija

PODIJELI: