Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

13. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festival hrvatskih bibliobusa

U Puli 12. svibnja 2017., od 9 do 18 sati, održat će se 13. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festival hrvatskih bibliobusa.

Organizatori su Komisija za pokretne knjižnice i Komisija za narodne knjižnice HKD-a, suorganizatori Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Društvo bibliotekara Istre.

Naziv okruglog stola je Pokrenimo bibliobus! Kako pokrenuti i održati službu?.

Ciljevi ovog skupa su popularizirati djelatnost pokretnih knjižnica i poticati razvoj postojećih, kao i osnivanje novih službi u županijama koje ih još nemaju, omogućiti specijalizirano stručno usavršavanje knjižničara na temu pokretnih knjižnica i razmjenu iskustava među zaposlenicima bibliobusnih službi, iskoristiti međunarodna iskustva te uspostaviti partnerstva, predstaviti javnosti i sudionicima skupa hrvatske bibliobuse te kroz festival bibliobusa kao svojevrsnu medijsku atrakciju promicati djelatnost i zadaće ne samo pokretnih knjižnica, već i narodnih knjižnica u cjelini te održati kontinuitet stručnog okupljanja i predstavljanja službi pokretnih knjižnica u Hrvatskoj radi unapređivanja njihovog rada i promidžbe u javnosti.

Načini rada su pozvana izlaganja, izlaganja na posterima, rasprava, razgledanje bibliobusa i popratni program.

  • Program

Kotizacija iznosi 100,00 kn, a obuhvaća radne materijale, osvježenja, potvrdu o sudjelovanju na skupu.

Za uplatu kotizacije potrebno je ispuniti obrazac za prijavu sudjelovanja: Online prijava do 20. travnja 2017. godine.

Nakon zaprimljene prijave Gradska knjižnica i čitaonica Pula ispostavit će račun za uplatu kotizacije koju treba uplatiti do 28. travnja 2017. godine.

Kotizacije su oslobođeni pozvani predavači i inozemni poster izlagači, vozači bibliobusa i članovi Programskog i organizacijskog odbora.

Online prijavnica nalazi se i na www.hkdrustvo.hr.

Više informacija možete dobiti na e-mail: nadia.buzleta@gkc-pula.hr i ivapezer@gmail.com.

  • Mjesto održavanja Skupa i Festivala

Mjesto održavanja Skupa: Stručni skup Pokrenimo bibliobus! Kako pokrenuti i održati službu? održat će se 12. svibnja 2017. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula (Kandlerova 39, Pula)

Mjesto izlaganja postera: posteri će biti izloženi u prostoru održavanja Skupa, dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula (Kandlerova 39, Pula)

Festival bibliobusa: bibliobusi će biti parkirani na parkiralištu Karolina, u neposrednoj blizini Gradske knjižnice i čitaonice Pula (oko 150 m). Ulaz na parkiralište je s ulice Riva.

Parking: Za sve koji dolaze automobilima postoji mogućnost parkiranja uz naplatu na gradskim ulicama u blizini Knjižnice (Amfiteatarska, Flavijevska, Istarska, Scalierova, Kolodvorska, Splitska, Riva, Carinski gat) ili na parkiralištu Karolina na kojem će se održati Festival bibliobusa. Više informacija na www.pulaparking.hr.

Upute s mapama za dolazak i parkiranje bibliobusa na parkiralištu Karolina radi održavanja Festivala bibliobusa bit će poslane na e-mail adrese bibliobusnim službama.

U prilogu možete pronaći detalje o mogućnostima smještaja u Puli i program.

Više informacija možete dobiti na www.hkdrustvo.hr ili na e-mail: ivapezer@gmail.com i nadia.buzleta@gkc-pula.hr.

Prilozi

PODIJELI: