Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

23. Sa(n)jam knjige u Istri: Dan za knjižničare

23. Sa(n)jam knjige u Istri, koji će se ove godine biti održan od 1. do 10. prosinca, već tradicionalno u pulskom Domu hrvatskih branitelja, bit će svečano otvoren uz prigodni program 1. prosinca točno u podne.

U fokusu ovogodišnjeg Sajma je tema Intime, u regionalnom programu Hercegovina čita bit će predstavljena suvremena književna i umjetnička scena Hercegovine, a žarište će pak biti na francuskoj i frankofonoj književnosti. Predviđena su predstavljanja knjiga, okrugli stolovi, predavanja, izložbe, koncerti, filmske projekcije, program za srednjoškolce, dječji program, stručni skupovi...

Ove godine, tema od posebnoga interesa za hrvatsku kulturu i znanost bit će znanstvena i stručna knjiga. Sa(n)jam knjige u Istri u suradnji s Grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature postaje velika knjižara s najvećim i najznačajnijim pregledom znanstvenoga nakladništva u Hrvatskoj. Ovom inicijativom, kroz znanstvenu knjižaru i brojne okrugle stolove i tribine, široj javnosti želi se predočiti važnost znanstvene knjige za opću kulturu i obrazovanje.

Za razliku od nekoliko posljednjih godina, ove godine Dan za knjižničare počinje svečanim otvorenjem Sajma da bi knjižničari, uz stručne programe, imali priliku prisustvovati i ostalim programima.

Također, 6. prosinca 2017. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula bit će održan stručni skup Knjižnice za druge i drugačije. Tema skupa je rad s posebnim skupinama korisnika kao što su pripadnici nacionalnih manjina, novonastale etničke skupine, doseljenici, azilanti, a obuhvaća knjižnične usluge, projekte i programe za bilo koju manjinsku populaciju u suradnji s kolegama iz drugih narodnih knjižnica, udrugama, državnim i lokalnim ustanovama, pojedincima i samim korisnicima. Organizatori skupa su Hrvatsko knjižničarsko društvo, Radna grupa za manjinske knjižnice te Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

Više o Danu za knjižničare možete pronaći ovdje.

PODIJELI: