Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca

Predstavnici Gradske knjižnice i čitaonice Pula na prijemu kod gradonačelnika

U povodu obilježavanja 60. obljetnice rada Gradske knjižnice Pula i Dječje knjižnice, pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je 14. prosinca 2017. u prostorijama Komunalne palače predstavnike Gradske knjižnice i čitaonice Pula ravnateljicu Nelu Načinović, knjižničarku Dječje knjižnice Vlastu Šajina Sošić te udrugu Piccoli terremoti na čelu s maestrom Ester Richter-Kontošić, suradnike i redovite goste Dječje knjižnice.

Gradonačelnik je srdačno pozdravio sve prisutne te čestitao na 60. obljetnici rada i djelovanja predstavnicima knjižnice, a ravnateljica Nela Načinović ukratko je predstavila 60-godišnje djelovanje pulske knjižnice i njezinih knjižničara, kao i planove za skoru budućnost. Podsjetila je na tri važne ovogodišnje obljetnice: 60 godina Gradske knjižnice i čitaonice Pula, 40 godina Knjižnice Veruda i 60 godina Dječje knjižnice, ogranaka Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Gradonačelnik je naglasio da je knjižnica zaista bitan sadržaj za jedan moderni urbani centar te da je osjećao potrebu da se osobno zahvali na radu i pruži svoju punu podršku Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. "Trudite se i dajete puno za naš grad, stoga vam hvala. Također, želio bih ovom prilikom poručiti kako je, s obzirom na vrijeme Božića, upravo knjiga prigodan poklon za sve uzraste, stoga pozivam sve prisutne i naše građane ukoliko još nisu odlučili što će ovog Božića darovati, da izaberu upravo knjigu kao svoj blagdanski dar", kazao je Miletić.

Na kraju prijema, članovi udruge Piccoli terremoti s profesoricom Ester Richter Kontošić otpjevali su nekoliko pjesama prisutnima, a gradonačelnik se svima zahvalio prigodnim poklonima namijenjenim mališanima.

Galerija fotografija

PODIJELI: