Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca

Čitaj (o) psu treće subote u mjesecu u Dječjoj knjižnici

Kluba hvatača slova, koji se provodi u sklopu programa Čitaj (o) psu udruge Indeficienter Pet therapy, ima novi termin: treće subote u mjesecu od 10 do 11.30 sati u Dječjoj knjižnici uz pomoć Arga hvatamo nestašna slova.

Klub hvatača slova čitateljski je klub na koji su dobrodošla sva djeca, a posebno ona koja malo manje vole čitati. Susreti su otvoreni za sve koji se žele pridružiti, a sve informacije o aktivnostima možete dobiti u Dječjoj knjižnici. 

R.E.A.D.® je kratica za Reading Education Assistance Dogs – program registriran pri Intermountain Therapy Animals, Salt Lake City, Utah u Sjedinjenim Američkim Državama 1999. godine. Terapijski pas/voditelj terapijskog psa te stručni tim uključeni u aktivnosti provođenja programa R.E.A.D.® su volonteri, program je isključivo osmišljen kao volonterski te se kao takav i provodi.

Udruga za Pet therapy Indeficienter Vinkuran od 2014. godine filijala je  R.E.A.D.® programa za Hrvatsku te provodi program Čitaj (o) psu. Od 2016. program R.E.A.D.® – Čitaj (o) psu ima suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje.

R.E.A.D.® provode terapijski parovi (educirani terapijski psi s njihovim voditeljima), koji su za njihovu provedbu dodatno osposobljeni. Terapijski psi nadahnjuju, opuštaju, motiviraju, pouzdani su, pozivaju na milovanje i dodirivanje. U njihovom društvu je čitanje uzbudljivo i jedinstveno. Što je čitanje zabavnije i opuštajuće, to je veći interes djeteta za ovu aktivnost. Terapijski parovi potiču i usmjeravaju dijete dok čita, sudjeluju u čitanju i pomažu pri razumijevanju pročitanog teksta.

Uhvatimo zajedno sva nestašna slova!

Galerija fotografija

PODIJELI: