Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Mladi

Edukacija "Coca-Colina podrška mladima" i u Puli

Grad Pula i tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska dogovorili su suradnju na projektu Coca-Colina podrška mladima.

Tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska prošle je godine pokrenula besplatan obrazovni program namijenjen mladim osobama u dobi od 18 do 30 godina koje su završile obrazovanje, ali još nisu pronašle posao. Program koji se u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca 2017. održao u Osijeku, Sisku, Splitu i Zagrebu uspješno je završilo 250 sudionika prvoga naraštaja, a neki su se polaznici zahvaljujući stečenim znanjima, već i zaposlili. S ciljem da nastavi pomagati u povećanju zapošljivosti mladih Coca-Cola će u ovoj godini u sklopu programa ponovno organizirati radionice za stjecanje općih životnih i poslovnih znanja i vještina traženih na tržištu rada, koje često nisu zastupljene u formalnim programima obrazovanja.

S namjerom da se što većemu broju mladih omogući sudjelovanje u projektu Coca-Colina podrška mladima, ove će godine obuhvatiti ukupno 1000 polaznika i održati se u više gradova – Zagrebu, Osijeku, Slavonskome Brodu, Bjelovaru, Varaždinu, Splitu, Zadru, Dubrovniku, Rijeci i Puli. Program se sastoji od ukupno deset predavanja. Poslovne vještine, koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine prenosit će iskusni i cijenjeni predavači, a polaznike bi u životne vještine i teme koje uključuju razumijevanje sebe i osobni razvoj, interakciju i umrežavanje te komunikacijske vještine trebali uvesti stručnjaci prošlogodišnjega partnera projekta Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima. Dodatnu vrijednost programu pružaju Coca-Colini menadžeri koji u ulozi mentora mladima prenose praktična iskustva i savjete za uspješan razvoj karijere.

Na trodnevnim radionicama koje će se održati od 21. do 23. studenog 2018. godine, od 9 do 17 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, sudjelovat će 50-ak mladih osoba s područja Pule i okolice. Započeo je proces prijava sudionika za program Coca-Coline podrške mladima u Puli. Sudionici se mogu prijaviti preko mrežne stranice projekta Prijava.cocacolinapodrskamladima.hr, a detalje o projektu mogu saznati i na Facebook stranici. Cilj Grada Pule je ponuditi mladim osobama dodatne programe i projekte kroz koje mogu steći znanja, kompetencije i vještine te na takav način postati konkurentniji na tržištu rada. To je ujedno i jedna od glavnih strateških smjernica Lokalnog programa za mlade Grada Pule kojim se želi povećati kvaliteta života mladih u lokalnoj zajednici.

Sve dodatne upite zainteresirani mladi mogu poslati e-mail na adresu LPM@pula.hr ili nazvati broj 371-913.

PODIJELI: