Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Djeca

Talijanski program 11. festivala dječje knjige Monte Librić

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i ove je godine jedan je od partnera 11. festivala dječje knjige Mont Librić, koji se već tradicionalno održava u travnju u Puli.

Festivalski program na talijanskom jeziku i ove godine osmislile su Liana Diković, voditeljica Središnje knjižnice Talijana u RH, koja djeluje u sklopu Gradske knjižnice i čitaonice Pula, i Tamara Brussich, predsjednica Skupštine Zajednice Talijana Pula i ravnateljica Dječjeg vrtića – Scuola dell'infanzia Rin Tin Tin Pula.

U skladu s ovogodišnjom temom posvećenoj animaciji, talijanski program nudi različite vrste animacije, susrete s autorima, radionice animacije, kazališne predstave, filmske projekcije i radionicu stručnog usavršavanja za odgajatelje, učitelje i studente. U izložbenom dijelu nalazi se veliki izbor književnih noviteta na talijanskom jeziku, naslova autora prisutnih na Festivalu i drugih knjiga za djecu i mlade, i to zahvaljujući suradnji s tršćanskom knjižarom Nero su bianco.

Ove godine posebni gosti Festivala su Susanna Mattiangeli koja će predstaviti svoju najnoviju knjigu I numeri felici (finalistica nagrade Sorcerer Kids Award 2018.) i Andrea Valente koji će predstaviti jednu od svojih najnovijih knjiga Piccola mappa delle paure.

Iz Rima u Pulu dolaze dva umjetnika - Massimiliano Maiucchi i Alessandro D'Orazi s predstavom-koncertom Musicastrocca, dok će za djecu iz DV-SE Rin Tin Tin dvije animirane radionice čitanja pod nazivom Era jednom održati Emanuele Bertossi te dvije animacijske radionice Intercapedine di luce Dragana Sapanjoš.

U Kinu Valli bit će prikazan film Peter Rabbit (W. Gluck, SAD, 2018).

Talijanski program realiziran je zahvaljujući sredstvima Grada Pule, Zajednice Talijana Pula, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH i Talijanske unije iz Rijeke.

PODIJELI: