Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Drugi međunarodni stručni skup: Službene publikacije i državne informacije u europskim knjižnicama

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organiziraju Drugi međunarodni skup: Službene publikacije i državne informacije u europskim knjižnicama, koji će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održati 3. listopada 2018. godine. Istog dana u prostoru Zbirke službenih publikacija NSK bit će upriličeno svečano otvorenje Europskog dokumentacijskog centra koji odnedavno djeluje u sklopu Knjižnice.

Skup je namijenjen knjižničarima narodnih, školskih, visokoškolskih, sveučilišnih i specijalnih knjižnica koje su zakonski obvezne izgrađivati fondove službenih publikacija ili to čine sukladno ciljevima knjižnice i potrebama svojih korisnika. Prvi skup ovakve vrste održan je 2012. godine u Puli.

Kroz pozvana izlaganja na skupu će biti predstavljene teme vezane uz petogodišnje članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji u Europskoj godini kulturne baštine, službene publikacije u kontekstu Prijedloga Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti, obradu službenih publikacija prema novom Nacionalnom pravilniku za katalogizaciju i dostupnost informacijskih izvora u sklopu djelovanja Europskog dokumentacijskog centra NSK.

Ciljevi stručnog skupa su:

- proširiti znanje knjižničara o službenim publikacijama Republike Hrvatske i Europske unije

- pružiti potporu knjižničarima za promicanje intelektualne inicijative u provođenju visokih knjižničarskih normi za život i rad u zajednici prema europskim i svjetskim normama

- poticati razvoj knjižnica kao informacijskih središta gdje članovi lokalne zajednice slobodno ostvaruju pristup službenim publikacijama i državnim informacijama

- poticati razvoj političke kulture djelovanjem mreže knjižnica i Europskih dokumentacijskih centara u Republici Hrvatskoj, poticanjem boljeg prepoznavanja važnosti službenih publikacija te jačanjem svijesti o toj važnosti i za pojedinca i za zajednicu.

Sudjelovanje na ovom stručnom skupu je besplatno, uz prethodnu prijavu preko mrežno dostupnoga obrasca do 28. rujna 2018. godine.

Članovi Programskog odbora stručnog skupa su Tatijana Petrić, Nela Načinović, Nadia Bužleta, Blaženka Peradenić-Kotur, Sonja Pigac i Ana Babić, a članovi Organizacijskog odbora su Sandi Antonac, Nadia Bužleta, Nela Načinović, Maja Priselac i Irena Pilaš.

Program Skupa

Prilozi

PODIJELI: