Pretraži katalog knjižnice ili web stranicu

Novosti

Umirovljenici

Pozivamo umirovljenike na tečaj informatike za početnike

Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira besplatni tečaj informatike za početnike namijenjen umirovljenicima koji žele usvajati nove vještine i znanja koje će po završetku tečaja moći implementirati u svoj svakodnevni život.

Tečaj će se održavati u Čitaonici kluba umirovljenika (Giardini 14) tijekom ožujka, i to srijedom (6., 13., 20. i 27. ožujka 2024.)  od 10 sati.

Program tečaja obuhvaća osnove rada na računalu i osnove interneta: polaznici će naučiti osnove korištenja Worda, pretraživanja interneta, otvaranja i pisanja e-mailova i slične vještine potrebne pri korištenju računala i/ili tableta. Radionice će voditi volonter Knjižnice Dinko Zelić.

Broj polaznika radionice je ograničen pa su prijave za sudjelovanje obvezne. Zainteresirani umirovljenici mogu se upisati osobno u Čitaonici kluba umirovljenika ili pozivom na broj telefona (052) 219 000. Upisi traju do 5. ožujka, odnosno do popunjenja mjesta.

Budući da se radi o ciklusu povezanih susreta, od polaznika informatičkog tečaja očekuje se redovito pohađanje.

Ovaj tečaj jedan je od programa na temu digitalne pismenosti koje Knjižnica organizira tijekom cijele godine za različite dobne i interesne skupine. S razvojem uporabe digitalnih tehnologija u svakodnevnom životu, važnost posjedovanja digitalnih vještina sve više dolazi do izražaja jer postaju ključne za aktivno sudjelovanje u modernom okruženju. Drugim riječima, digitalna pismenost postala je životnom vještinom.

PODIJELI: