Gradsko natjecanje u čitanju naglas za učenike osnovne škole

07.10.19. Novosti Središnja knjižnica

Natjecanje u čitanju naglas namijenjeno je učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. razreda) u Republici Hrvatskoj, a organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Pozivamo sve zainteresirane učenike osnovnih škola Pule i okolice da se uključe i pokažu svoje umijeće i kreativnost u čitanju naglas.

Natjecanje se provodi u dvije kategorije (učenici 3.,4. i 5. razreda osnovne škole te 6., 7. i 8. razreda osnovne škole) na tri razine:

1. razina - gradsko natjecanje
(organizator za Grad Pulu i okolne općine: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)
2. razina - županijsko natjecanje
(organizator za Istarsku županiju: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)
3. razina - nacionalno natjecanje
(organizator na nacionalnoj razini: Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak).

Gradsko natjecanje u čitanju naglas bit će održano u utorak, 22. listopada 2019. od 10 sati u dvorani Središnje knjižnice (Kandlerova 39).

S obzirom na veliki broj osnovnih škola na području grada Pule i okolice, ograničen je broj sudionika: svaka škola može prijaviti 2 učenika (u svakoj kategoriji po 1 natjecatelj).

Kandidati zainteresirani za gradsko natjecanje u čitanju naglas mogu se prijaviti najkasnije do petkaa, 18. listopada 2019. Ispunjenu prijavnicu te kratke životopise natjecatelja i mentora potrebno je dostaviti na e-mail djecji.odjel@gkc-pula.hr ili osobno na Dječji odjel Središnje knjižnice.

Županijsko natjecanje u čitanju naglas bit će održano u utorak, 29. listopada 2019. godine u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39), a 7. državno Natjecanje u čitanju naglas 21. i 22. studenog 2019. godine u Sisku.

Učenike koji će sudjelovati u natjecanju odabire mentor (knjižničar / učitelj) koji pomaže učeniku u odabiru knjige te ga u konačnici upućuje na natjecanje.

Sve zainteresirane molimo da pažljivo pročitaju "Pravila Natjecanja u čitanju naglas" i "Odgovore na često postavljena pitanja", dok detaljnije informacije o natjecanju možete pronaći ovdje i na Dječjem odjelu Središnje knjižnice (300405 / djecji.odjel@gkc-pula.hr)

Natjecanje u čitanju naglas na državnoj razini organiziraju Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak.