Prosinac među knjigama

24.11.15. Novosti

Knjižnica se i ove godine uključila u tradicionalnu gradsku manifestaciju "Prosinac u gradu". Za posljednji mjesec u godini pripremljen je pregršt raznolikih programi "među knjigama".

Programi kojima se Knjižnica uključila u osamnaesto izdanje manifestacije Prosinac u gradu namijenjeni su i djeci i odraslima:

SREDIŠNJA KNJIŽNICA (Kandlerova 39)

• 8. prosinca 2015. od 19 sati: GLAZBENA SLUŠAONICA - Sto lica valcera i jazzerski Van Morrison
• 14. prosinca 2015. u 18 sati: KONCERT U STUDENATA MUZIČKE AKADEMIJE SVEUČILIŠTA JURJA DOBRILE U PULI U POVODU BLAGDANA SVETE LUCIJE
• 16. prosinca 2015. od 19 sati: GLAZBENA ROCK SLUŠAONICA - Koncert skupine Jethro Tull snimljen u Montreuxu 2003. godine
• 19. prosinca 2015. od 10 do 12 sati - DAN BESPLATNOG STRIPA - Free Comics Book Day
IZLOŽBE:
- do 21. prosinca izložba Herman Potočnik Noordung: život i djelu i slici
- 23. prosinca bit će postavljena izložba fotografija članova Fotokluba Pula

PROSINAC ZA NAJMLAĐE NA DJEČJEM ODJELU SREDIŠNJE KNJIŽNICE (Kandlerova 39)

ČAROLIJA BOŽIĆA U KNJIŽNICI BAKE MRAZ - DJEČJA KNJIŽNICA  (RADIĆEVA 22)

Dječji kreativni centar već tradicionalno ugošćuje Djeda Mraza i njegove pomagače, a Dječja knjižnica u prosincu postaje knjižnica Bake Mraz čiji je moto „u predbožićno vrijeme dobro štivo u božićnom duhu!

U čarobnoj knjižnici Baka Mraz pripremila je poseban adventski kalendar: za svaki dan pripremljena je po jedna blagdanska priča iz zbirke Bor koji je ostao neokićen koja upućuje na prave životne vrijednosti (a ne samo na darove ispod bora): prihvaćanje, ljubav, mir, predanost, toplinu, solidarnost... s ciljem da nam poruka koja ostaje utopli srce i budi želju za darivanjem i primanjem. Priče su namijenjene djeci predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta te upotpunjene kreativnim radionicama, namijenjene i velikima i malima, u kojima se izrađuju prigodni ukrasi od recikliranih materijala, u suradnji s Bankom vremena Ura po ura Gradske radionice, namijenjeni humanitarnoj akciji Blago Verude.

  • 16. prosinca od 17 sati: druženje sa spisateljicom TATJANOM POKRAJAC-PAPUCCI koja će predstaviti svoju dvojezičnu slikovnicu „Mala slikarica / La piccola pittrice“

Program u knjižnici Bake Mraz odvija se tijekom radnog vremena Dječje knjižnice te, osim za grupne posjete, nije potreba ranija najava.

Posjetite čarobnu knjižnicu, poslušajte priču ili je pročitajte sami i utoplite srce!